Menu Przyjęcia
Wyjątkowe okazje powinny mieć również wyjątkowa oprawę . W tych niezapomnianych chwilach chcemy zapewnić Państwu wyśmienite menu, które podkreśli charakter przyjęcia takiego jak ślub, wesele, komunia czy chrzciny. Chrzest Święty oraz Pierwsza Komunia Święta to z pewnością bardzo ważne wydarzenie dla dziecka i jego rodziców. W tym dniu zapewnimy Państwu bliskim potrawy uwzględniające rodzinne gusta i tradycje. Menu na chrzciny czy komunię to szeroki wybór potraw, w której każdy dorosły , jak i najmłodszy znajdzie coś specjalnego dla siebie. Przygotujemy dla Państwa zimne przekąski, ciepłe dania, ciasta oraz desery. Nasi doświadczeni kucharze przygotują dla Państwa menu dostosowane do charakteru przyjęcia i Państwa życzeń. Zadbamy o wystrój stołów i serwis na najwyższym poziomie.
Dania główne
Krem pomidorowo-imbirowy z grzankami, świeżą bazylią,
Zupa borowikowa z łazankami,
Pierś z kurczaka faszerowana pomidorami concasse, mozzarellą i pietruszką,
Żeberka glazurowane z miodem i pomidorami,
Polędwiczki grillowane na sosie White Balsamic ze śliwką kalifornijską,
Szpinak w śmietanie z nutą czosnku i prażonej cebuli,
Ziemniaki zapiekane z batatami, cukinią i serem kozim,
Ryż z warzywami duszonymi na maśle klarowanym.
Zimna płyta
Mini schab po warszawsku,
Pierożki z ciasta filo ze szpinakiem i serem fetą,
Placuszki cukiniowe z tatarem z łososia wędzonego
Chrust indyczy na chrupko z pikantnym sosem,
Pikantne ptysie,
Rolsy z ciasta francuskiego z szynką parmeńską i rucollą
Pasztet z gęsi z pistacjami,
Terina drobiowa z musem chrzanowym.
…
Przykładowe Menu
I. Flaczki z selerem i pietruszką z posmakiem imbirowym,
Polędwiczki wieprzowe z marynaty winnej z sosem kurkowym,
Kotlet z kurczęcia z farszem sycylijskim zapiekany serem,
Sakiewka ze schabu z farszem grzybowo-cebulowym,
Ziemniaki z koperkiem i kapusta zasmażana (na wiosenną nutę).
II. Strogonow z pieczonymi bułeczkami.
III. Szynka pieczona metodą „sous vide” w sosie demi glace,
Pieczony indyk w sosie mole poblano,
Roladki z kurczaka na pesto z zielonego groszku i bazylii,
Kluski śląskie, zasmażane buraczki słodko-kwaśne,
Bukiet surówek.
Zimna płyta
Rolady i mięsa pieczyste,
Trio Śledziowe,
Jajka faszerowane mixem past,
Roladki cukiniowe z ricottą,
Zimne nóżki ( wieprzowe),
Placuszki cukiniowe z tatarem z łososia wędzonego,
Tradycyjna sałatka warzywna,
Sałatka z makaronem i gyrosem,
Świeża sałatka z rucollą, truskawkami i vinegrtem malinowym,
Rogaliki z ciasta francuskiego faszerowane grzybami i serem typu lazur.