Menu Przyjęcia

Wyjątkowe okazje powinny mieć również wyjątkowa oprawę . W tych niezapomnianych chwilach chcemy zapewnić Państwu wyśmienite menu, które podkreśli charakter przyjęcia takiego jak ślub, wesele, komunia czy chrzciny. Chrzest Święty oraz Pierwsza Komunia Święta to z pewnością bardzo ważne wydarzenie dla dziecka i jego rodziców. W tym dniu zapewnimy Państwu bliskim potrawy uwzględniające rodzinne gusta i tradycje. Menu na chrzciny czy komunię to szeroki wybór potraw, w której każdy dorosły , jak i najmłodszy znajdzie coś specjalnego dla siebie. Przygotujemy dla Państwa zimne przekąski, ciepłe dania, ciasta oraz desery.  Nasi doświadczeni kucharze przygotują dla Państwa menu dostosowane do charakteru przyjęcia i Państwa życzeń. Zadbamy o wystrój stołów i serwis na najwyższym poziomie.

Dania główne

Krem pomidorowo-imbirowy z grzankami, świeżą bazylią,

Zupa borowikowa z łazankami,

Pierś z kurczaka faszerowana pomidorami concasse, mozzarellą i pietruszką,

Żeberka glazurowane z miodem i pomidorami,

Polędwiczki grillowane na sosie White Balsamic ze śliwką kalifornijską,

Szpinak w śmietanie z nutą czosnku i prażonej cebuli,

Ziemniaki zapiekane z batatami, cukinią i serem kozim,

Ryż z warzywami duszonymi na maśle klarowanym.

Zimna płyta

Mini schab po warszawsku,

Pierożki z ciasta filo ze szpinakiem i serem fetą,

Placuszki cukiniowe z tatarem z łososia wędzonego

Chrust indyczy na chrupko z pikantnym sosem,

Pikantne ptysie,

Rolsy z ciasta francuskiego z szynką parmeńską i rucollą

Pasztet z gęsi z pistacjami,

Terina drobiowa z musem chrzanowym.

Przykładowe Menu 

I. Flaczki z selerem i pietruszką z posmakiem imbirowym,

Polędwiczki wieprzowe z marynaty winnej z sosem kurkowym,

Kotlet z kurczęcia z farszem sycylijskim zapiekany serem,

Sakiewka ze schabu z farszem grzybowo-cebulowym,

Ziemniaki z koperkiem i kapusta zasmażana (na wiosenną nutę).

II. Strogonow z pieczonymi bułeczkami.

III. Szynka pieczona metodą „sous vide” w sosie demi glace,

Pieczony indyk w sosie mole poblano,

Roladki z kurczaka na pesto z zielonego groszku i bazylii,

Kluski śląskie, zasmażane buraczki słodko-kwaśne,

Bukiet surówek.

Zimna płyta

Rolady i mięsa pieczyste,

Trio Śledziowe,

Jajka faszerowane mixem past,

Roladki cukiniowe z ricottą,

Zimne nóżki ( wieprzowe),

Placuszki cukiniowe z tatarem z łososia wędzonego,

Tradycyjna sałatka warzywna,

Sałatka z makaronem i gyrosem,

Świeża sałatka z rucollą, truskawkami i vinegrtem malinowym,

Rogaliki z ciasta francuskiego faszerowane grzybami i serem typu lazur.

MORE FROM THE AVADA COLLECTION